lørdag 18. oktober 2008

Gresskarfinurligheter

Inspirasjon:
(Modem warning, bildespam)









Du trenger:

Et eller flere gresskar
En syl (okei, du trenger ikke, men det er greit å ha)
En isskje/vanlig skje
En mellomstor kniv
En skarp, tynn kniv
Skillz og/eller tålmodighet
Bakepapir og penn, om du er übernøyaktig.
En bolle eller tre til gresskargørr (eller en søppelpose om du ikke vil lage noe med det).
Så gjør vi så:
(Når vi vasker vårt gulv. Tro meg, du kommer til å trenge det når du er ferdig.)
Jeg kan starte med å si en ting. Det er MYE mer vann i et gresskar enn hva du tror. Det beste er å jobbe utendørs, nest beste, en plass som er lett å rydde/vaske.

1: Skjær ut toppen (rundt den dinglende greien som alle MÅ prøve å løfte gresskaret etter fordi den ikke virker sterk nok til å holde det), ikke prøv å gjøre det rundt, det er dømt til å gå galt, sats på seks- eller åttekantet i stedet. Skjær litt skrått innover, slik at den ikke detter nedi når du har gravd ut resten (du kan nemlig bruke den som lokk! Blir mye mer helhetlig utseende da). Ikke lag lokket for stort, men ei heller for lite, du skal tross alt grave ut gørr gjennom den.

2: Bruk den mellomstore kniven til å hakke vekk det semi-harde gørret som ofte er i midten, ikke hakk tvers igjennom, ha litt knivkontroll.

3: Grav ut alt gørret. Med en isskje har du litt mer kontroll enn med en vanlig skje/øse, men alt funker, tilogmed kniv og hender (jeg anbefaler hansker i så fall)

3 1/2: (Denne kan hoppes over) Tegn opp motivet ditt på bakepapir, og legg bakepapiret hvor du skal ha motivet på gresskaret.

4: Bruk sylen til å prikke/streke opp motivet ditt på gresskaret (enten gjennom bakepapiret eller direkte på gresskaret)

5: Strek opp motivet om du prikket opp i starten.

6: Skjær ut motivet, her kan du skjære litt utover, slik at du bare kan dytte øyne, munn eventuelt sinnsvake detaljer og lignende rett inn i gresskaret og fiske dem ut fra toppen.

7: Putt et lys i bunnen, jeg anbefaler å feste den med klister eller lignende, du aner ikke hva folk stjeler. Plasser det på trappen eller annen plass, tenn lyset ved mørkets frembrudd, og nyt synet.

Opprydningen får du ta deg av, moroa er over for min del på dette tidspunktet, og jeg må begynne å rydde i stedet. No fun. Som en liten digresjon her: Hvis du kan/tør, så kan du strekke farget papir og slikt over hullene slik at det blir fine farger på lyset som kommer fra gresskaret ditt. Jeg råder deg til å være forsiktig. Farget lyst er tøft. Brennende gresskar... Vel. Det er tøft det og, men det varer ikke like lenge, og det lukter sikkert mye verre.

Siste innlegget for i dag (og mest sannsynlig for oktober og) blir en liten bildesamling av tatoveringer og piercinger (ja, piercinger) som har halloween-tema.

Ingen kommentarer: